Overvægtsoperationer

Sleeve-gastrectomy og Gastric bypass er moderne behandlingsformer, som er tilpasset efter hver enkelt patient. På Capio CFTK udfører vi vægtoperationer på personer med et BMI på 30 og derover.

Overvægt og fedme er i dag et meget omfattende samfundsproblem. Hvis man lider af fedme, påvirkes helbredet på mange måder, og diabetes, forhøjet blodtryk, nedslidte knæ- og hofteled samt kræft er bare nogle få eksempler på følgesygdomme til fedme. Der er væsentlig risiko for at dø for tidligt, og livskvaliteten er ofte nedsat.

Fedme skyldes både arvelige faktorer og miljøfaktorer. Især i de seneste årtier har vores livsstil med et øget kalorieindtag i forhold til kalorieforbruget medført en stadig stigende gennemsnitsvægt i hele befolkningen. For at vende denne tendens er det nødvendigt med et omfattende forebyggende arbejde, som først lige er startet.

For en person, som allerede lider af fedme, er det nødvendigt med en behandling, som permanent ændrer livsstilen, hvad angår kost- og motionsvaner.

For mange er dette meget svært at opnå. Når en konservativ behandling med kost- og motionsrådgivning, eventuelt i kombination med en form for medicinsk behandling, ikke lykkes, anbefales kirurgisk behandling ofte.

 

Overvægtsoperation med kikkertkirurgi

Operationer mod fedme er i dag gennemprøvede med god effekt, også på lang sigt. Vores operationer foretages med kikkertkirurgi, og vi anvender forskellige metoder afhængigt af, hvad der egner sig bedst til patienten. Vores mest anvendte operationsmetoder er sleeve-gastrectomy og gastric bypass.

 

Alt indgår

Ud over selve operationen og efterbehandling, lægebesøg før operationen, kostrådgivning af en kostvejleder før og efter, samt deltagelse i vores supportsprogram, der løber over 3 år, her bliver du også inviteret til at deltage i Livsstilsdagen med fokus på kost, motion, krop og sjæl.

Patientforsikring

Her kan du læse om Capio CFTKs patientforsikring

Gastric Sleeve

Vores mest almindelige operationsmetode mod overvægt og fedme. Ved Sleeve Gastrectomy ændres mavesækken til et smalt rør. Ca. 75 % af mavesækken fjernes, og dens volumen reduceres således kraftigt. Læs mere om sleeveoperationer hos Capio CFTK.

Gastric Sleeve

Gastric Bypass

Alternativ operationsmetode mod overvægt og fedme. Gastric bypass indebærer, at størstedelen af mavesækken kobles fra. Samtidig afkobles en del af tyndtarmen også fra næringsoptagelse. Læs mere om Gatric Bypass hos Capio CFTK.

Gastric Bypass