Gastric Bypass

Gastric Bypass er en alternativ operationsmetode till Gastric Sleeve mod overvægt og fedme. Indgrebet indebærer, at størstedelen af mavesækken kobles fra.

Illustration Gastric Bypass

Denne operation indebærer, at en større del af mavesækken kobles fra. Samtidig afkobles en del af tyndtarmen også fra næringsoptagelse. Det er således en kombination af nedsat næringsindtag til mavesækken og nedsat næringsoptagelse i tyndtarmen, som medfører vægttabet.

 

Metoden giver et sikkert og varigt vægttab. En ulempe er, at der på sigt kan opstå mangel på vitaminer og andre næringsstoffer. Livslang kontrol af dette er derfor nødvendig efter denne operation. Efter en gastric bypass er der en vis risiko for tarmslyng i det efterfølgende forløb.

Et problem kan være såkaldt dumping, eftersom den nedre mavemund ikke længere regulerer, hvor hurtigt føden når tarmen. "Hurtige kulhydrater" kan give en følelse af svimmelhed, mathed, koldsved og hjertebanken.

Capio CFTK udfører Gastric Bypass på de patienter, der ikke ønsker Sleeve Gastrectomy, og som har et BMI på 35-50. 

 

Vil du vide mere om vægtoperationer hos Capio CFTK?

Kontakt os for at få mere information, eller book en konsultation med en af vores erfarne kirurger.

Trin for trin

Vi støtter dig fra første kontakt til et varigt vægttab. Læs mere om, hvordan en vægtoperation foregår hos Capio CFTK.

 

Trin for trin

Patienthistorier

En vægtoperation er ikke kun et kirurgisk indgreb. Læs mere om Louise og andre patienters oplevelser af overvægtsoperationen.

Patienthistorier