Offentlig patient

Hvis ventetiden hos det offentlige er lang, og man ikke kan opfylde ventetidsgarantien, har du mulighed for at blive undersøgt og behandlet hos os. Du kan se vores ventetider her: Mit Sygehusvalg.

Nedenfor kan du se, hvordan du skal forholde dig, hvis du har en tid i det offentlige under sygeplejestrejken.

Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du har nogen spørgsmål. Du finder vores kontaktinformationer her.

Information vedr. sygeplejestrejken:

Region H, Region Sjælland og Region Nord

Er du henvist til udredning eller behandling på et af Region H, Sjælland eller Nordjyllands hospitaler med en tid, der ligger ud over 30 dage, har du mulighed for at blive undersøgt eller behandlet hos os ved at ringe til patientkontoret i din hjemregion og bede om en omvisitering til os.

Du finder kontaktinformationer til patientkontoret/patientvejlederen i de fem regioner i menuen nedenfor. Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du har nogen spørgsmål.

Pga. situationen må der forventes øget ventetid på nogle specialer.

 

Region Syddanmark

Er du henvist til udredning på et af Region Syddanmarks hospitaler med en tid, der ligger ud over 30 dage, har du mulighed for at blive undersøgt hos os uden at kontakte patientkontoret/patientvejlederen først.

Er du henvist til behandling, skal du stadig kontakte patientkontoret/patientvejlederen for at blive omvisiteret til Capio. Du finder kontaktinformationer til patientkontoret/patientvejlederen i de fem regioner i menuen nedenfor.

Er du henvist til udredning, skal du have din henvisning og dit indkaldelsesbrev klar, når du kontakter os. Du finder din henvisning ved at logge ind på Sundhed.dk. Vi skal bruge både henvisningen og dit oprindelige indkaldelsesbrev, før vi kan booke dig til undersøgelse.

Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du har nogen spørgsmål. Vi kan dog ikke give dig en tid, før vi har modtaget dit indkaldelsesbrev og din henvisning.

Pga. situationen må der forventes øget ventetid på nogle specialer.

 

Region Midtjylland

Efter regeringens lovindgreb d. 27. august 2021 er følgende gældende i forhold til Region Midtjylland:

Er du henvist til udredning med en tid, der ligger ud over 30 dage, og har du henvendt dig til privathospital før d. 28. august 2021 med henblik på omvisitering, kan du blive udredt på privathospitalet som planlagt.

Fra og med d. 28. august 2021 skal du kontakte Patientkontoret for omvisitering til privathospital, hvis du er henvist til udredning med en tid, der ligger ud over 30 dage.

Du finder kontaktinformationer til patientkontoret/patientvejlederen i de fem regioner i menuen nedenfor. Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du har nogen spørgsmål.

Pga. situationen må der forventes øget ventetid på nogle specialer.

Her finder du kontaktinformationer til patientkontoret/patientvejlederen i din region.

Region Hovedstaden

Region Sjælland

Region Syddanmark

Region Midtjylland

Region Nordjylland

Udredningsret

Når du bliver syg, har du ret til at komme til forundersøgelse og få en udredning af din lidelse inden for 30 dage iht. det offentliges udredningsret.

Hvis dit sygehus ikke kan overholde fristen, skal din region sørge for, at du bliver udredt på et andet sygehus eller på et privathospital, som regionen har indgået aftale med.

Udredningsgarantien sikrer, at du som patient undgår lange processer i sygehusvæsnet med mange forskellige undersøgelser.

Ring til os for mere information om udredning og muligheden for behandling hos os.

Behandlingsgarantien garanterer dig behandling inden for 30 dage.

Kan dette ikke overholdes i det offentlige, kan behandlingen gennemføres hos os, hvis:

  • du er udredt, dvs. at diagnosen foreligger
  • vi har indgået aftale med din region om behandling af din lidelse

Ventetiden beregnes fra den dato, hvor sygehuset i din hjemregion modtager en henvisning fra din læge, og frem til den dato, behandlingen kan sættes i gang.

Ring til os for at høre mere om dine rettigheder, og om vi tilbyder behandling af netop din lidelse.

Det er “Udvidet frit sygehusvalg”, som giver dig mulighed for at få foretaget forundersøgelse og behandling på et privathospital.

Du kan læse mere om Udvidet frit sygehusvalg og ventetidsgaranti her.

Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse har udgivet en pjece, hvor du også kan læse nærmere om Udvidet frit sygehusvalg.

Pjecen kan du læse her.