Rynkebehandling

Kontakt os

Rynkebehandling - Botulinumtoksin A og fillers

Rynker i ansigtet kommer når de mimiske ansigtsmuskler trækker sig sammen.

I og med disse muskler næsten arbejder konstant efterlader de dybere og flere rynker efterhånden som huden mister sin ungdoms elasticitet.

Vore speciallæger har lang erfaring i behandlinger af rynker, og de vil altid tage udgangspunkt i helhedsindtrykket af dit ansigt. Sammen lægger I en plan for at opnå den bedste og mest effektfulde behandling.

Botulinumtoksin A har været benyttet siden 1980'erne og godkendt af FDA til kosmetisk brug siden april 2002. Der findes flere brands, der indeholder stoffet - hos Capio anvender vi Azzalure.

De doser, der benyttes til kosmetisk brug er ganske små og helt ufarlige. Stoffet injiceres i musklerne under huden med en fin kanyle. Resultatet kan ses efter 2-14 dage, og varer to til seks måneder (i gennemsnit 3 måneder), hvorefter behandlingen gentages.

Hvordan virker botulinumtoksin A?
Botulinumtoksin A forhindrer frigivelse af signalstoffer mellem nerve og muskel, hvilket fuldstændigt afslapper musklen. De muskler, som folder huden, f.eks. i panden eller omkring øjnene, bliver derved forhindret i at trække sig sammen, og huden glattes ud. Virkningen kommer gradvist. Stoffet virker kun på såkaldte dynamiske rynker, dvs. rynker, der fremkommer ved sammentrækninger af muskler.

Fuld effekt kan påregnes efter 2-14 dage, og virkningen holder i to til seks måneder. Såfremt man bliver behandlet, inden man får fuld bevægelighed af området igen, giver det huden lejlighed til at restituere sig, og dermed vil selv ganske dybe rynker kunne forsvinde. Følesansen i det behandlede område er uændret.

Behandling med botulinumtoksin A behøver ikke at give et mimikløst ansigt, da det afhænger af, hvor og hvor meget man indsprøjter.

Hvilke områder kan behandles?
Botulinumtoksin A er velegnet til bl.a. at behandle bekymringsrynker i panden, vrede-rynker mellem øjenbrynene, smilerynker omkring øjnene samt rynker omkring læber.

Ved den første konsultation bliver der givet informationer både skriftligt og mundtligt, og efter det, skal der minimum gå to dage før behandlingen kan finde sted, ifølge bekendtgørelse fra Sundhedsstyrelsen.

Komplikationer
Der kan hos mindre end 1 % af de behandlede forekomme følgende sjældne bivirkninger: Hængende øjenlåg/øjenbryn, dobbeltsyn, tørre øjne, hævede øjenlåg, indadvendt øjenlåg, hovedpine og synsforstyrrelse. Disse bivirkninger er midlertidige og forsvinder af sig selv efter kort tid.

Som det forventes for enhver injektionsprocedure, kan lokaliseret smerte, ømhed og/eller blå mærker være forbundet med injektionen. Feber og influenza-syndrom er også rapporteret efter behandlinger. Såfremt der efter behandlingen skulle opstå forværring eller uventet synke- eller talebesvær, problemer med at trække vejret eller muskelsvaghed, skal man omgående søge lægehjælp.

Ung hud er jævn og elastisk. Den indeholder meget hyaluronsyre, der binder vand i huden og får den til at se frisk ud. Når vi bliver ældre, danner kroppen mindre hyaluronsyre, og hudens evne til at binde vandet mindskes derfor.

Resultatet bliver en tørrere og tyndere hud, som er mere slap. Kinderne bliver mere indsunkne og rynkerne / furerne mere tydelige.

Denne type rynker kaldes statiske rynker, fordi de skyldes tab af volumen og elasticitet i huden og ikke muskelaktivitet.

Fillers såsom Restylane er effektive til at udjævne furer og rynker samt forme læber og ansigtskonturer. De mest almindelige områder er glabellarfuren (mellem øjenbrynene), nasolabiale fure (fra næseroden til mundvigen) og læberne.

Hvordan virker ikke-permanente fillers?
Ikke-permanente fillers såsom Restylane erstatter tabt volumen og behandler statiske rynker ved at genopfylde hudens naturlige indhold af hyaluronsyre. Herved kan man udglatte ansigtsrynker og folder samt give læberne fornyet volumen og markering.

Fillers kan også anvendes i kombination med botox- behandling eller kirurgi.

Hvor længe holder effekten?
Behandling med fillers tager blot en halv time, og du kan se resultatet omgående efter behandlingen. Idet fillers nedbrydes naturligt til vand og kuldioxid, skal behandlingen gentages jævnligt. Resultatet holder i 6 - 12 måneder afhængig af linjernes dybde, hudens kvalitet og din livsstil. Bemærk, at den første behandling altid holder kortere tid end de følgende behandlinger.
Erfaringen viser, at påfyldning og opfølgningsbehandlinger forlænger holdbarheden. Korrektionen forsvinder gradvist, og til sidst ser din hud ud, som den gjorde før behandlingen.

Opfølgningsinjektioner er med til at bibeholde korrektionen. De fleste vælger at få foretaget ny behandling inden for et år efter behandling af rynker og inden for 6 måneder efter læbeformning.

Den 1. september 2013 trådte en ny lovgivning om patientforsikring i kraft. Alle undersøgelser og behandlinger, som udføres efter denne dato, tillægges et gebyr på 5 % til dækning af den lovpligtige patientforsikring.

Priser - Konsultation og kontrol

 

Undersøgelse

Behandling Pris
1. konsultation ved speciallæge i plastikkirurgi Kr. 800,00
Vurdering af resultat af operation foretaget andet sted ved speciallæge i plastikkirurgi Kr. 2.000,00
Overnatning efter operation Kr. 4.000,00
Tillæg ved skift fra lokal til fuld bedøvelse Kr. 4.000,00
Mikrobiologisk undersøgelse for infektion Kr. 650,00
Mikroskopisk bedømmelse (histologisk undersøgelse) af vævsprøver Kr. 1.125,00

 

Kontroller

Behandling Pris
Kontrol (efter afslutning eller mere end 12 måneder efter operation) Kr. 700,00

Priser - Botox

Konsultation Pris
1. konsultation ved læge og specialist i botox og filler-behandling Kr. 500,00

 

Behandling Pris
Botox-behandling for smilerynker, begge sider Kr. 1.800,00
Botox-behandling for panderynker Kr. 1.800,00
Botox-behandling for bekymringsrynke Kr. 1.800,00
2 Botox-behandlinger af ovenstående ved samme konsultation Kr. 3.000,00
3 Botox-behandlinger af ovenstående ved samme konsultation Kr. 4.000,00

Priser - Filler

Konsultation Pris
1. konsultation ved læge og specialist i botox og filler-behandling Kr. 500,00

 

Behandling Pris
1 ml. Restylane skinboost Kr. 2.700,00
2 ml. Restylane skinboost samme dag Kr. 5.000,00

 

Speciallæger og behandlere