Ansigtsoperationer med eget fedtvæv - lipofilling

Ansigtsoperationer eget fedtvæv - lipofilling

Fedttransplantation, også kaldet lipoinjektion, er en teknik, hvor patientens eget, naturlige fedtvæv anvendes til at korrigere områder, der mangler fylde eller form, eller til korrektion af uskønne ar eller visse aldersforandringer i huden. Fedttransplantation kan ligeledes anvendes til brystforstørrende operation eller til korrektion af uens bryststørrelse eller form. Ved fedttransplantation udføres to indgreb i samme operation. Først foretages en skånsom fedtsugning, hvor patienten har passende fedtdepot. Efter oprensning af fedtvævet indsprøjtes det via meget tynde kanyler i det eller de områder, hvor der ønskes korrektion. Teknikken giver varige resultater.

​Fedtinjektion kan udføres som selvstændig behandling til mindskning af rynker og bedring af hudkvalitet og kan også anvendes i forbindelse med facelift.

 

Bemærk: Denne behandling udføres kun af vores plastikkirurg Pia Sjøgren.

Lipoinjektion anvendes hyppigt til:

  • Rynkebehandling og korrektion af hud omkring munden

  • Mindskning af furerne mellem næse og mund

  • Rynkereduktion og hudkorrektion i pande og tindingeregion

  • Øget fylde ved kindben

  • Korrektion af arvævsdannelse og manglende fylde i hud og underhud

Aldersforandringer i ansigtet skyldes dels at man mister fylde, og dels at huden mister elasticitet. Mange livsstilsfaktorer som kost, motion, stress, søvn, rygning og soldyrkning har betydning for aldersforandringer og rynkedannelse. Der findes forskellige typer rynkebehandling, som kan anvendes alene eller i kombination afhængig af rynkernes placering og type og din hudkvalitet i øvrigt.

Ved lipoinjektion anvendes kroppens eget naturlige fedtvæv som en levende filler. Princippet er at dit eget, helt naturlige fedtvæv flyttes fra et område til et andet. Fedtvævet indeholder både modne fedtceller, stamceller og vækstfaktorer, som dels giver øget fylde (fillereffekt) og dels genopbygning/revitalisering af huden. Selve fyldningen af underhuden ses med det samme, og rynkerne synes også at mindskes med tiden.

Effekten ses først fuldt ud efter 6-12 måneder, men varer ved i årene herefter. Man oplever altså både en fyldningen af huden og en foryngelse/bedre hudkvalitet ved lipoinjektion.

Operationen omfatter to procedurer udført i samme operation: først en fedtsugning og derefter fedtinjektion. For at undgå at det indsprøjtede fedtvæv bliver nedbrudt, foretages fedtsugningen med en speciel skånsom teknik. Der fedtsuges et sted med passende fedtdepoter (oftest lår, lænd eller mave). Herefter oprenses fedtvævet og endelig indsprøjtes det i mange små kanaler. Både fedtsugning og injektion foretages med tynde kanyler. På fedtsugningsområdet får du små diskrete ar på ca. 5 mm, medens der sv.t. fedt-injektionsområderne stort set ikke ses ar.

Du skal regne med, at op til 50 % af det indsprøjtede fedt i værste fald kan forsvinde igen. Undertiden dog kun få procent. Nogle har behov for flere behandlinger, før en fuld effekt er opnået. Man ser det største svind efter første injektion især, hvis der injiceres i arvæv. I forbindelse med de efterfølgende injektioner er svindet væsentligt mindre.

Efter at fedtvævet er transplanteret, føles det naturligt og resultatet er holdbart. De fedtceller, der vokser fast bevarer deres egenskaber. Sædvanligvis bruges kun begrænsede mængder fedtvæv til korrektion af aldersforandringer, dvs. mindre vægtændring vil sædvanligvis have lille betydning. Fedtvævet, der er trans-planteret, føles naturligt og resultatet er holdbart.

Den 1. september 2013 trådte en ny lovgivning om patientforsikring i kraft. Alle undersøgelser og behandlinger, som udføres efter denne dato, tillægges et gebyr på 5 % til dækning af den lovpligtige patientforsikring.

Priser - Konsultation og kontrol

 

Undersøgelse

Behandling Pris
1. konsultation ved speciallæge i plastikkirurgi Kr. 800,00
Vurdering af resultat af operation foretaget andet sted ved speciallæge i plastikkirurgi Kr. 2.000,00
Overnatning efter operation Kr. 4.000,00
Tillæg ved skift fra lokal til fuld bedøvelse Kr. 4.000,00
Mikrobiologisk undersøgelse for infektion Kr. 650,00
Mikroskopisk bedømmelse (histologisk undersøgelse) af vævsprøver Kr. 1.125,00

 

Kontroller

Behandling Pris
Kontrol (efter afslutning eller mere end 12 måneder efter operation) Kr. 700,00

Priser - Ansigtsoperationer

Behandling Bedøvelse Indlæggelse Pris
Ansigtsløftning (facelift) Fuld 1 døgn Kr. 40.000,00
Ansigtsløftning og øvre øjenlåg Fuld 1 døgn Kr. 46.000,00
Ansigtsløftning og nedre øjenlåg Fuld 1 døgn Kr. 49.800,00
Ansigtsløftning + øvre og nedre øjenlåg Fuld 1 døgn Kr. 58.600,00
Fedtsugning og opstramning af halsmuskel Lokal 1 døgn Kr. 16.000,00
Opstramning af halsmuskel Lokal 1 døgn Kr. 12.000,00
Operation for hudoverskud på hals og opstramning af halsmuskel Lokal 1 døgn Kr. 16.000,00

* Prisen fastsættes ved forundersøgelse efter individuel vurdering

 

Stritører

Behandling Bedøvelse Indlæggelse Pris
Stritører (ét øre) Lokal   Kr. 9.000,00
Stritører (begge ører) Lokal   Kr. 16.000,00
Formindskelse af øreflipper (begge sider) Lokal   Kr. 6.500,00

 

Lipofilling/Fedtinjektioner

Behandling Bedøvelse Indlæggelse Pris
Fedtinjektion i ansigt (1. behandling) Lokal   Kr. 14.000,00
Fedtsugning i ansigt (2. behandling) Lokal   Kr. 9.000,00

 

Speciallæger og behandlere