Brystreduktion og brystløft

Brystreduktion og brystløft

Er man fysisk eller kosmetisk generet af store bryster, kan en brystreduktion/et brystløft, hvor man reducerer og løfter brysterne, afhjælpe problemet.

Mange kvinder er måske tilfredse med deres brysters størrelse, men er kede af, at de er begyndt at hænge, og at brysterne har mistet deres fasthed. Et såkaldt brystløft, hvor man fjerner den overskydende hud, kan da give et betydeligt mere naturligt udseende.

De forskellige typer af brystløft

En brystreduktion er ikke altid en del af et brystløft, men kan være det.
Brystløft kan laves sammen med en brystreduktion, men også sammen med en brystforstørrelse.

Lille brystløft: Ved et lille brystløft fjerner kirurgen kun hud omkring brystvorten. Du får derfor også kun ar omkring brystvorten.

Mellem brystløft: Ved et mellem brystløft får du et ar omkring brystvorten samt lodret ned fra brystvorten.

Stort brystløft: Ved stort brystløft får du et ar som ved mellem brystløft samt i furen under brystet - et såkaldt anker-formet snit. Selv et stort brystløft tilfører ikke fylde opadtil på brystet.

"Reduktions-augmentation" - brystløft og implantat: Ved reduktions-augmentation får du et ar som ved det store brystløft. Her fjernes dog den nederste, tunge del af af brystvævet (reduktionen), mens der tilføres øvre fylde ved hjælp af implantater (augmentationen).

Udvidet brystløft: Ønsker du et brystløft og fylde helt opadtil på brystet, men vil samtidig undgå implantater, tilbyder Capio noget helt særligt, nemlig et udvidet brystløft. Ved det udvidede brystløft får du et ar som ved det store brystløft, men i stedet for et implantat anvendes dit eget brystvæv til at skabe fylde. Plastikkirurgen syr brystkirtlen op på brystkassen, forstærker/opsyr furen under brystet og omformer brystets form, så det strutter mere. Læs mere om udvidet brystløft her.

Forløb ved brystreduktion og brystløft

Før operationen skal du til en forundersøgelse hos speciallægen. Her bliver du informeret om operationen, senfølger og eventuelle komplikationer. Plastikkirurgen viser dig ”før og efter”-billeder af andre patienter, således at du får et realistisk indtryk af det forventede kosmetiske resultat. Du er velkommen til at tage en ven eller et familiemedlem med til forundersøgelsen.

Der skal gå mindst én uge fra forundersøgelsen til operationen, hvis indgrebet betragtes som udelukkende kosmetisk betinget.

Er du over 45 år, bør der foretages en mammografi eller ultralydsscanning af brystet senest 14 dage før planlagt operation

For at opnå et godt resultat, er det vigtigt, at du ikke er overvægtig

Såfremt du overvejer graviditet inden for de næste par år, skal du udsætte operationen til efter fødsel og amning

Operationen varer 2-3 timer. Umiddelbart inden operationen optegner plastikkirurgen den nye placering af brystvorten og snittene og dermed arrenes beliggenhed. Ved operationen fjerner kirurgen overskydende hud, og er der behov for det også brystkirtelvæv. Såfremt der er meget fedtvæv i brysterne, foretages tillige en fedtsugning. Brystvorten bevares.

Mange kvinder har fra naturens hånd asymmetriske bryster. Man stiler under operationen mod at opnå størst mulig symmetri. På trods af dette kan der være risiko for, at man ikke kan opnå fuldstændig symmetri. Det er dog sjældent, at en sådan asymmetri kræver korrektion.

Hos Capio får du kun udført kosmetisk kirurgi og plastikkirurgi af højtuddannede speciallæger, der stiller mindst lige så store krav til resultatet, som du selv gør. Behandlingen har altid som mål at skabe et naturligt resultat, og vore priser er gennemskuelige - de er inklusive bedøvelse og indlæggelse, hvor det er nødvendigt.

Vi udfører tillige brystvortereduktioner, operation for indsunkne brystvorter og fjernelse af mandlig brystudvikling.

Den 1. september 2013 trådte en ny lovgivning om patientforsikring i kraft. Alle undersøgelser og behandlinger, som udføres efter denne dato, tillægges et gebyr på 5 % til dækning af den lovpligtige patientforsikring.

Priser - Konsultation og kontrol

 

Undersøgelse

Behandling Pris
1. konsultation ved speciallæge i plastikkirurgi Kr. 800,00
Vurdering af resultat af operation foretaget andet sted ved speciallæge i plastikkirurgi Kr. 2.000,00
Overnatning efter operation Kr. 4.000,00
Tillæg ved skift fra lokal til fuld bedøvelse Kr. 4.000,00
Mikrobiologisk undersøgelse for infektion Kr. 650,00
Mikroskopisk bedømmelse (histologisk undersøgelse) af vævsprøver Kr. 1.125,00

 

Kontroller

Behandling Pris
Kontrol (efter afslutning eller mere end 12 måneder efter operation) Kr. 700,00

Priser - Brystreduktion og brystløft

Behandling Bedøvelse Indlæggelse Pris
Brystreduktion Fuld 1 døgn Kr. 34.000,00
Brystløft Fuld   Kr. 32.000,00
Udvidet brystløft Fuld 1 døgn Kr. 43.500,00
Brystløft, lille uden formindskelse Lokal   Kr. 19.500,00

 

Speciallæger og behandlere