Hudtumorer og ar

Hudtumorer og ar

Mange mennesker får med alderen kosmetisk skæmmende modermærker, fedtknuder, vorter og andre småforandringer i huden, som kan fjernes ved hjælp af kirurgi.

Skæmmende ar efter tidligere operation eller uheld kan også ved hjælp af en operation oftest gøres pænere.

Du vil kun få udført kosmetisk kirurgi og plastikkirurgi af højtuddannede speciallæger, der stiller mindst lige så store krav til resultatet, som du selv gør.

Før operationen

Før en operation skal du til forundersøgelse hos speciallægen. Her bliver du informeret om operationen, senfølger og eventuelle komplikationer samt om det forventede kosmetiske resultat.

Du er velkommen til at tage en ven eller et familiemedlem med til forundersøgelsen.
Der skal gå mindst én uge fra forundersøgelsen til operationen, hvis indgrebet betragtes som udelukkende kosmetisk betinget.

Modermærker, fedtknuder, vorter og andre små forandringer i huden kan fjernes kirurgisk. Operationen foregår i lokalbedøvelse, og snittet lægges så vidt muligt i hudfurernes retning.

Vi modtager ofte patienter, som søger hjælp på grund af grimme ar efter tidligere operationer eller efter ulykker. Et ar opstår, når en skade eller et operationssnit går igennem de dybere dele af læderhuden og måske ind i underliggende fedtlag. Et sådant ar forsvinder aldrig.
 
Med tiden modner alle ar og virker mindre, men der findes mange individuelle faktorer, som påvirker, hvordan ar ser ud, og hvordan de forandrer sig. Ar i ansigtet har en tendens til at blive mere diskrete end ar på bryst, ryg og skuldre. I modsætning til hvad man skulle tro, bliver arrene mere diskrete, jo ældre patienten er. Eftersom unge mennesker har en meget aktiv arheling, kan arrene blive mere røde og hårde. Desuden er deres hud mere elastisk, og det betyder, at arret kan øges i bredden, når stingene fjernes.

En anden almindelig skavank er de såkaldte keloider. Det er et ar, som er vokset i højden på grund af en alt for aktiv arheling. Andre ophøjede ar er de såkaldte hypertrofiske ar. Disse ar er rødlige og kan give kløe og stikken i huden.
Keloide ar kan ofte med godt resultat behandles med kortison.
 
Fjernelse af et ar sker oftest i lokalbedøvelse. Ved større ar kan det dog være nødvendigt med fuld bedøvelse.

Tatoveringer kan fjernes ved operation, og dette efterlader ALTID ar, som ofte er stærkt kosmetisk skæmmende. Rent kirurgisk er det dog kun muligt at fjerne mindre tatoveringer. Lidt større tatoveringer kan fjernes af flere omgange.

Der findes kirurgiske behandlinger mod svedtendens i armhulen. Operationerne foregår ambulant og i lokal bedøvelse. Man kan enten fjerne svedkirtlerne ved en operation, eller man kan foretage en fedtsugning for generende armsved i armhulen.

Læs mere om de forskellige behandlinger/operationer under Patientinformationer eller kontakt os for yderligere information.

Den 1. september 2013 trådte en ny lovgivning om patientforsikring i kraft. Alle undersøgelser og behandlinger, som udføres efter denne dato, tillægges et gebyr på 5 % til dækning af den lovpligtige patientforsikring.

Priser - Konsultation og kontrol

 

Undersøgelse

Behandling Pris
1. konsultation ved speciallæge i plastikkirurgi Kr. 800,00
Vurdering af resultat af operation foretaget andet sted ved speciallæge i plastikkirurgi Kr. 2.000,00
Overnatning efter operation Kr. 4.000,00
Tillæg ved skift fra lokal til fuld bedøvelse Kr. 4.000,00
Mikrobiologisk undersøgelse for infektion Kr. 650,00
Mikroskopisk bedømmelse (histologisk undersøgelse) af vævsprøver Kr. 1.125,00

 

Kontroller

Behandling Pris
Kontrol (efter afslutning eller mere end 12 måneder efter operation) Kr. 700,00

Priser - Hudtumorer og ar

Behandling Bedøvelse Indlæggelse Pris
Fjernelse af hudtumor Lokal   Kr. 5.000,00
Korrektion af ar Lokal   Fra kr. 5.000,00
Fjernelse af svedkirtler i armhuler Lokal   Fra kr. 10.000,00
Fjernelse af inficerende svedkirtler i armhuler eller lysken Lokal   Fra kr. 10.000,00

 

Speciallæger og behandlere