Capio Privathospital Aarhus

Behandling af overvægt

Effektiv behandling af overvægt

Capio Privathospital har nogle af landets dygtigste specialister inden for behandling af overvægt. Vores vægttabsbehandlinger har til formål at give dig en bedre livskvalitet samt at mindske lidelser og risiko for sygdomme forbundet med din overvægt.

Hvis du overvejer eller allerede har truffet beslutning om at vælge en vægttabsbehandling, kan Capios team hjælpe dig med den bedst mulige behandling på markedet. Capio tilbyder:

 • medicinsk behandling af overvægt
 • kirurgisk behandling af overvægt (gastric bypass og gastric sleeve)
 • maveballon
 • fast diætist og kostvejledning 
 • tilpasset træningsprogram ved fysioterapeut
 • tæt opfølgning i 3 år

Kontakt os

Capio Privathospitals dygtige team står klar til at hjælpe dig med at finde den rette behandling.

Kontakt os mandag til fredag fra 8-16:

+45 8612 1186

Fordele ved behandling af overvægt

Hvis du er overvægtig med et BMI over 30, benævnes dette som "fedme". Fedme kan gradvist forårsage udvikling af symptomer og komplikationer i form af andre sygdomme, herunder blandt andet Diabetes type-2, forhøjet blodtryk, visse kræftformer, slidgigt og søvnapnø.

Ved et betydeligt vægttab kan de fleste patienter opnå:

 • Reduktion af medicinforbrug forbundet med Diabetes type-2
 • Lavere kolesterol
 • Mindre søvnapnø
 • Færre ledsmerter
 • Bedre mobilitet
 • Forbedret fertilitet
 • Øget levetid og livskvalitet

Kan du have gavn af vægttabsbehandling?

Har du flere gange forsøgt at tabe dig og lider af svær overvægt, står vi hos Capio klar til at hjælpe dig.
 
For at kunne modtage en vægttabsoperation eller medicinsk behandling hos Capio Privathospital, skal du være betalende patient.
 
Du kan booke en forundersøgelse hos vores team og tage en snak med os om, hvorvidt en vægttabsoperation er det rigtige valg for dig, eller om der er nogle af vores øvrige tilbud til behandling af svær overvægt, der passer bedre til dig.
 
Der er enkelte krav før du kan vurderes ift. operation:
 • Du skal være over 18 år gammel
 • Have et BMI > 40 uden andre gener
 • Have et BMI > 35 med følgesygdomme såsom Diabetes type-2, søvnapnø, forhøjet blodtryk, led- eller ryggener eller lignende
 • Ved individuel vurdering kan BMI grænsen sænkes


Book en konsultation

Behandlingsmuligheder

Slankekirurgi (fedmekirurgi) er den mest avancerede og effektive behandling af overvægt der kan give livsvarige resultater. Denne behandling forudsætter, at du også får hjælp til varige livsstilsændringer, hvorfor Capio tilbyder dig en række eksperter, som støtter og hjælper dig før og efter operationen.

Gastric Sleeve

Gastrisk sleeve er blevet den mest udbredte operation for overvægt i Danmark og er en volumen indskrænkende procedure, hvor mavesækken gøres mindre mens den normale passage og anatomi bevares.

Gastric Bypass

En gastric bypass-operation får dig til at tabe dig ved at ændre, hvordan din mave og tyndtarm håndterer den mad du spiser. 

Overvægt

Andelen af overvægtige stiger i hele den vestlige verden og nedsætter livskvaliteten og øger risikoen for følgesygdomme og død.  Andelen af ekstremt overvægtige (BMI> 40kg/m2) i Danmark nærmer sig 20% af den voksne befolkning og utallige studier har påvist at et varigt vægttab hos overvægtige er yderst vanskeligt med metoder som kost, motion, træning og selv længerevarende diætistforløb. Svær overvægt kan derfor betegnes som en alvorlig kronisk tilstand.

Er fedme farligt?

Udover at overvægt kan påvirke dit mentale velvære og have negative sociale følger er der også en øget risiko for en række sygdomme og lidelser.
Behandling af fedme har til formål at give dig en bedre livskvalitet, samt at mindske lidelser og risiko for sygdomme. 

Hvis du er overvægtig med et BMI over 30 benævnes det fedme, og du kan gradvist udvikle symptomer og komplikationer i form af andre sygdomme. Eksempler på sådanne følgesygdomme er type 2-diabetes, forhøjet blodtryk, højt kolesteroltal, visse kræftformer, slidgigt og søvnapnø.

Din risiko for alvorlige følgesygdomme stiger markant jo større dit BMI er.

Klassifikation

Body mass index (BMI)

Risiko for følgesygdomme

Undervægt

<18

Øget

Normal vægt

18 -25

Ingen

Overvægt

25 - 30

Lidt forhøjet

Fedme

30 - 35

Forhøjet

Svær fedme

35 - 40

Moderat forhøjet

Ekstrem fedme

>40

Meget forhøjet

Hvorfor giver det mening at behandle overvægt?

Mange mennesker har kæmpet med fedme og overvægt i mange år. Forskellige behandlinger og diæter er blevet forsøgt uden at kunne opretholde et varigt vægttab. Derudover oplever mange, at man hurtigt tager på igen efter en slankekur, og ofte plus et par ekstra kilo.

Store internationale undersøgelser har vist, at patienter der slipper af med sygelig overvægt, lever længere, slipper helt eller væsentligt bedre af med deres tillægssygdomme, og de fleste har en bedre livskvalitet end tilsvarende ikke-behandlede patienter.

Fordele:

 • Betydeligt vægttab: De fleste taber sig hurtigt 5-15%
 • Bedre kontrol med type 2-diabetes
 • Lavere blodtryk
 • Mindre søvnapnø (afbrudt søvn)
 • Mindre ledsmerter
 • Bedre mobilitet
 • Forbedret fertilitet (kvinder)
 • Forbedret sexliv
 • Forbedret livskvalitet
 • Øget levetid

Medicinsk behandling af overvægt

Medicinsk behandling med en mærkbar effekt på overvægt er først ved at komme frem nu.
 
De mest effektive præparater er GLP-1 analoger som egentlig er udviklet til Diabetes behandling men som også ændrer mæthedsfornemmelsen og lysten til mad. Det efterligner kroppens eget sult og mæthedsregulerende hormon GLP-1. Medicinen tages af patienten selv som injektion (lign insulin) ca 1 gang per dag eller uge (afhængig af type) og giver et vægttab mlm 5-20% af den samlede kropsvægt hvis det kombineres med diætist vejledning og livsstilsændringer.

Vi bruger primært medicin der skal tages en gang om ugen og dosis justeres i samarbejde med vores læge udfra effekt og eventuelle bivirkninger.

Forløb

Vores team ser dig og informerer dig om behandlingen, hvad du kan forvente og hvordan medicinen tages. Vi følger dig i 6 måneder og justerer din medicin sammen med dig.  Herefter kan du vælge at fortsætte behandlingen hos os hvis du ønsker.

Selvom medicinsk behandling hjælper dig på vej mod et varigt vægttab er det vigtigt du ser det som 1 ud af 3 ben i dit nye liv.
Medicin hjælper dig, men fokus på den rette kost og livsstil sammen med fysisk træning er essentielle medspillere i at du kan leve et sundere og lettere liv med et varigt vægttab. 

Vi hjælper dig gerne med din nye livsstil og kost og anbefaler du tilvælger et diætist forløb enten hos os eller andetsteds.

Tilsvarende kan det for mange være en fordel at få lavet et personligt træningsprogram der tager udgangspunkt i hvad du kan nu og når du taber dig. Vores fysioterapeut hjælper dig gerne.

 

Maveballon anvendes til overvægtige, voksne patienter med et Body Mass Index (BMI) på over 27, som ikke har tabt sig gennem omlægning af kost og motion. Metoden er beregnet til at blive brugt, mens en patient deltager i en kost- og motionsplan overvåget af en fagperson.

En maveballon (intragastrisk ballon) er en blød silikoneballon, der placeres i mavesækken og fyldes med sterilt saltvand. Maveballonen fylder delvist mavesækken, hvilket giver en mæthedsfølelse og mindre plads til mad.

Alt efter behandlingens varighed og din startvægt vil du i gennemsnit kunne tabe dig 15-20 kg ved behandlingen. Enkelte vil dog opleve ikke at tabe sig.

Speciallæger og behandlere

 

Book en konsultation

Capio Privathospital har nogle af landets dygtigste specialister inden for behandling af overvægt. Vores vægttabsbehandlinger har til formål at give dig en bedre livskvalitet samt at mindske lidelser og risiko for sygdomme forbundet med din overvægt.

Vores dygtige fedmeteam står klar til at hjælpe dig med at finde den rette behandling.

Kontakt os mandag til fredag fra 8-16:

+45 8612 1186