Ortopædkirurgi

Ganz Osteotomi

Kontakt os

Hvad er Ganz Osteotomi?

Formålet med Ganz-operationen er i første omgang at mindske smerter og øge ens aktivitetsniveau. På længere sigt er formålet at mindske risikoen for hofteledprotese ved at undgå eller forsinke udviklingen af slidgigt i hoften.

Ganz-operationen tilbydes ofte yngre patienter med hoftedysplasi eller baguddrejet ledskål, som samtidig har symptomer fra hoften. Det er en betingelse for succes af den ledbevarende behandling, at der endnu ikke er udviklet betydende slidgigt.

Hoftedysplasi

Hoftedysplasi er en hoftelidelse, hvor hofteskålen udvikles for stejlt og fladt og/eller vender bagud i forhold til den normale stilling og form. Dette medfører ugunstige mekaniske forhold i form af nedsat stabilitet og/eller kollisionsfænomen i leddet mellem hofteskål og lårbenshals. Hoftedysplasi kan medføre, at udvikles slidgigt hofteleddet i en relativ ung alder, hvorfor det kan være nødvendigt at gennemføre en Ganz Osteotomi-operation.

Ganz Osteotomi i Hellerup, Odense og Aarhus

Som et af de få privathospitaler i Danmark kan Capio tilbyde Ganz Osteotomi i både Hellerup, Odense og Aarhus, afhængigt af hvor du bor.

Kontakt os om Ganz Osteotomi her

 

Speciallæger og behandlere