Ortopædkirurgi

Knæprotese

Hvad er en knæprotese?

Årsagen til, at man skal have indsat en knæprotese kan være, at brusken er slidt ned, og at der kan af og til også være slidt noget af knoglen.

Dette slid medfører smerter, og operationen, hvor der isættes en knæprotese, har til sigte at fjerne smerterne eller at minimere disse.

Først når du har smerter hele tiden, eller at smerterne begrænser din gang, din førlighed eller din bevægelighed, bør en operation overvejes.

Det er også vigtigt, at du inden operation har forsøgt behandling med smertestillende medicin eller gigtmedicin, uden at dette har virket tilstrækkeligt.

Vore højtspecialiserede kirurger arbejder ansvarsfuldt og dedikeret for at hjælpe dig med at genskabe din førlighed og aktivitetsniveau gennem diagnostik, behandling og genoptræning af din knæskade.

En knæprotese består af 3 dele:

  • en del som sættes på lårbenet

  • en del som sættes på skinnebenet

  • en del som sættes på knæskallen

Protesedelene er fremstillet af kirurgisk stål samt Polyethylen (hård plast).
Protesedelene hæftes på knoglen vha. knoglecement.

Resultat af operationen er individuelt; langt de fleste patienter opnår en betydelig reduktion af smerterne, og vi stiler imod, at du bliver fuldstændig smertefri, men
kan ikke love det.

Den protese, vi anvender, forventes at holde i mindst 20 år for 85 % vedkommende.
En protese kan blive slidt og gå løs og kan så skiftes ved en ny operation.

Under operationen får du lagt en såkaldt blodtomhedsmanchet på låret, som er oppumpet under operationen, således at du ikke mister noget blod overhovedet. Efter operationen vil der kunne komme nogen blødning.

Når operationen er slut, bliver der anlagt en forbinding om knæet. I forbindelse med operationen bliver der lagt en stor mængde lokalbedøvelse omkring dit knæ, som gør, at du vil være godt smertelindret, når bedøvelsen i ryggen fortager sig, og du kan oftest komme op at gå nogle få timer efter operationen. For at opnå det bedst mulige resultat, er det vigtigt, at du mobiliseres så hurtigt og så meget som muligt i tiden efter operationen. Dette mindsker de risici, der er forbundet med operationen.

Du skal forvente at være indlagt 1-2 dage efter operationen. Du bliver udskrevet, når du opfylder udskrivelseskriterierne (komme ind og ud af sengen selv, tage tøjet af og på, sætte dig i en stol og rejse dig igen, gå med krykkestokke, være passende smertedækket og evt. klare trappegang, såfremt du har trapper i hjemmet). Under indlæggelse og i tiden efter at du er kommet hjem, vil du modtage vores smertepakke, som består af flere forskellige former for smertebehandling, som tilsammen giver den bedste smertelindring.

Under din indlæggelsen, vil en fysioterapeut træne med dig, men det er vigtigt, at du også selv træner efter de anvisninger, som fysioterapeuten giver dig. Der vil være en ismanchet til din rådighed under din indlæggelse, hvor knæet ligeledes kan smertelindres med isvand.

Når du er udskrevet, vil du blive tilbudt en ambulant kontrol hos kirurgen efter 3 måneder, og du skal bestille tid hos din egen læge 3 uger efter operationen til fjernelse af de små klips, der bliver sat i huden. Du vil endvidere blive indkaldt til ambulant genoptræning i din kommune.

Priserne på denne side er vejledende. Der kan være specielle forhold i den enkelte situation, der kan ændre den endelige pris for en behandling. Det kan eksempelvis være i forbindelse med re-operationer eller flere indgreb på samme tid. Den endelige pris oplyses, når kirurgen har undersøgt patienten, og man ved præcis, hvilken behandling der vil være den rette for den enkelte patient.

Den 1. september 2013 trådte en ny lovgivning om patientforsikring i kraft. Alle undersøgelser og behandlinger, som udføres efter denne dato, tillægges et gebyr på 5 % til dækning af den lovpligtige patientforsikring.

Priser - Ortopædkirurgi

Konsultationer

Behandling Bedøvelse Indlæggelse Pris
Forundersøgelse (inden 7 dage)     Kr. 1.250,00
Kontrol     Kr. 600,00
Telefonkonsultation     Kr. 250,00
Speciallægeerklæring     Fra kr. 6.000,00
Indsprøjtning af binyrebarkhormon (kun ved forundersøgelse)     Kr. 500,00
Ultralydsscanning (kun ved forundersøgelse)     Kr. 1.400,00

Øvrigt

Behandling Bedøvelse Indlæggelse Pris
Narkose (hvor lokalbedøvelse ellers er planlagt), tillæg     Kr. 5.000,00
Fjernelse af fedtknude/talgkirtel/modermærke
(ved fjernelse af modermærke er der tillæg for mikroskopibedømmelse)
Lokal   Kr. 2.500,00 - 7.000,00

Priser - Knækirurgi

Behandling Bedøvelse Indlæggelse Pris
Fjernelse af Baker-cyste Fuld   Kr. 26.600,00
Kikkertoperation inkl. mindre indgreb Fuld   Kr. 16.500,00
Korsbånd: Indsættelse (rekonstruktion) af nyt forreste korsbånd Fuld   Kr. 31.000,00
Korsbånd: Revisions-rekonstruktion af forreste korsbånd Fuld   Kr. 35.000,00
Korsbånd: Rekonstruktion af forreste korsbånd og indvendige sideledbånd Fuld   Kr. 31.000,00
Kunstigt knæled: Indsættelse af kunstigt knæled, helprotese (knæalloplastik) Fuld/spinal 1-2 døgn Kr. 79.000,00*
Kunstigt knæled: Indsættelse af kunstigt knæled, halvprotese (Oxford) Fuld/spinal 1-2 døgn Kr. 70.000,00*
Menisk: Kikkertoperation med menisksyning (tillæg for implantater: 2.000 kr. pr. stk.) Fuld   Kr. 16.500,00*
Operation for kompartmentsyndrom på underben Fuld   Kr. 16.500,00
Operation for ledskred af knæskal Fuld   Kr. 30.000,00
Operation for sammenvoksninger i knæet Fuld 0-2 døgn Kr. 35.000,00

*Tillæg for kostpris på protesekomponenter

 

Speciallæger og behandlere