Specialister i rygkirurgi

Hvad er rygkirurgi?

Capio er Danmarks ældste og mest specialiserede privathospital inden for behandling af ryg- og nakkelidelser. Vi tilbyder undersøgelse og behandling af smerter og lidelser i ryg og nakke ved nogle af Danmarks mest erfarne rygspecialister. 

Læs mere om:

Behandlingsforløbet

Ryggen og iskias

Diskusprolaps

Vi tilbyder bl.a.:

  • Operation for diskusprolaps i nakke, brystrygsøjle og lænd
  • Operation for slidgigt og degenerative lidelser i lænd, brystrygsøjle og nakke
  • Indsættelse af diskusproteser i lænd og nakke
  • Stivgørende kirurgi
  • Behandling af alle kendte, medfødte lidelser i rygsøjlen, som f.eks. hvirvelskred og scoliose
  • Operation for godartede svulster i rygmarvskanalen
  • Operation på nerver, som f.eks. nerveknudedannelser og nerveafklemning (karpaltunnelsyndrom o.l.)
  • Forstærkning af knogler ved cementindsprøjtning hos patienter med knogleskørhed

Behandlingsforløbet

Capio tilbyder et samlet behandlingsforløb med ambulant forundersøgelse, som kan suppleres med avanceret røntgenundersøgelse eller MR-scanning, operation under indlæggelse og ambulant efterbehandling. Hos os er patienten altid i centrum. 

Der er ingen stopklodser i form af ventetid eller henvisning til andre behandlingssteder, og al patientkontakt – ambulant såvel som under indlæggelsen – varetages af sundhedsfagligt personale med specialuddannelse i behandling af ryg- og nakkelidelser.​

Et typisk behandlingsforløb foregår således:

Via vores sekretariat kan du ringe og træffe aftale om konsultation. Såfremt du ønsker en bestemt læge, er du velkommen til at oplyse om dette.

Første undersøgelse foretages altid af en speciallæge med særuddannelse i rygkirurgi. Ved undersøgelsen planlægges det videre undersøgelsesforløb – for eksempel MR-scanning og røntgenundersøgelse – eller anden behandling.

Du bliver indlagt den dag, du skal opereres. Du bliver modtaget af en sygeplejerske og får yderligere information om forløbet. Inden operationen kommer du også til at tale med kirurgen, som er den ansvarlige for hele forløbet. Du vil ligeledes blive tilset af narkoselægen.

Selve operationen varer en til tre timer, alt efter hvilket indgreb der er tale om, og sker altid under fuld bedøvelse. Nutidens moderne bedøvelse betyder, at du hurtigt vågner op efter operationen og kommer tilbage på din egen sengestue.

Genoptræning umiddelbart efter en operation er meget vigtig. Under indlæggelsen efter din operation får du derfor tilbudt fysioterapi  hver dag. Efter operationen vil du desuden dagligt blive tilset af din læge.

Under normale omstændigheder kan langt de fleste patienter udskrives en til fem dage efter operation. Efterfølgende kontrol aftales med den opererende læge – og det vil i øvrigt altid være muligt at få kontakt med lægen efter udskrivelsen.

 

Speciallæger og behandlere