Bliv undersøgt for knogleskørhed med

DEXA-scanning

Hos os er du i trygge hænder

Som et af de eneste privathospitaler i Danmark tilbyder Capio Privathospital scanning af knoglemineraltæthed på vores DEXA-scanner i Hellerup. Vores specialister guider dig gennem scanningen og sørger for, at du føler dig tryg i hele processen.

En DEXA-scanning er en røntgenundersøgelse, der primært bruges til at vurdere knogletætheden og dermed risikoen for knogleskørhed (osteoporose) som del i et udredningsforløb for osteoporose. Hvis forandringerne opdages tidligt, kan udviklingen stoppes, før der bliver tale om egentlig knogleskørhed.

Hos Capio Privathospital kan du få foretaget en DEXA-scanning med henvisning fra din læge. Viser scanningen tegn på osteoporose eller osteopeni, foregår den videre behandling hos den læge, der har henvist dig til scanning. Behandlingen er forskellig fra patient til patient.

Du kan altid tale med os

For at få foretaget DEXA-scanning skal der foreligge en henvisning fra din læge.

Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål eller ønsker at booke tid til en DEXA-scanning.

Knogleskørhed opdages ofte først, når skaden er sket

Lav knoglemineraltæthed og dermed knogleskørhed rammer ca. hver tredje kvinde og hver syvende mand.

Mere end 172.000 danskere, svarende til knapt 3 % af befolkningen, har fået diagnosen osteoporose (knogleskørhed), men antallet af danskere, der lever med osteoporose uden at vide det, er ifølge Sundhedsstyrelsen formentlig 2-3 gange højere – omkring 650.000*.

Forebyggelse af osteoporose

Er der tilfælde af osteoporose i familien, er det særlig vigtigt at være opmærksom på sine knogler, da risikoen for lav knoglemineraltæthed kan være arvelig.

Osteoporose rammer oftest kvinder over 50 år, samt kvinder, der er gået i overgangsalder, da den lavere produktion af østrogen kan gøre, at knoglerne bliver svækket.

Oftest kommer man først til undersøgelse efter et brud, hvor mistanken falder på knogleskørhed. Hvis forandringerne opdages tidligt, kan udviklingen stoppes, før der bliver tale om egentlig knogleskørhed.

*SST 2018

Den 1. september 2013 trådte en ny lovgivning om patientforsikring i kraft. Alle undersøgelser og behandlinger, som udføres efter denne dato, tillægges et gebyr på 5 % til dækning af den lovpligtige patientforsikring.

Priser - DEXA-scanning

DEXA-scanning Pris
Standard DEXA-scanning (lænd og hofte) Kr. 2.100,00
Øvrige regioner Specialpris
DEXA-scanning - Måling af fedtprocent (inkl. patientforsikring) Kr. 1.999,00

 

 

Speciallæger og behandlere